Voorziening voor zorgorganisaties

't Volbert wordt door de week met regelmaat gebruikt door zorgorganisaties. Op deze pagina stellen wij graag deze organisaties aan u voor.

Attendiz is een stichting en heeft scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs in de regio Twente.  Attendiz geeft onderwijs aan ongeveer 1800 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 18 (20) jaar. Attendiz verzorgt onderwijs op ruim 20 locaties en 12 scholen in Twente, voornamelijk Enschede Hengelo en Almelo. Attendiz is gespecialiseerd in onderwijs en begeleiding aan leerlingen met: Een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte of leerlingen met een psychiatrische, psychische en/of gedragsstoornis. Bij Attendiz vinden deze leerlingen een veilige plek en ontwikkelen zij een stevige basis voor hun toekomst. 

De bouwsteen is 1 van de scholen van Attendiz en is een school voor kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking in combinatie met een gedragsproblematiek voortkomend uit een autisme spectrum stoornis en/of een gedragsstoornis. 

Attendiz is op maandagen, woensdagen en vrijdagen bij ’t Volbert van 09:00 uur tot 14:00 uur, hierbij wordt ’t Volbert als stageplek gebruikt voor de leerlingen om buiten de school arbeidsmatige vaardigheden op te trainen. 

Ontmoetingscentrum ’t Ribbelt, een vertrouwde plek bij u in de buurt. 

Het ontmoetingscentrum is een initiatief van Liberein, Liberein biedt zorg en welzijn aan 1300 mensen, voornamelijk ouderen, in Enschede en Glanerbrug. 

Veel ouderen wonen in de voor hen vertrouwde omgeving en willen dit nog zo lang mogelijk vol blijven houden. Met hulp van familie, mantelzorg en bijvoorbeeld professionele ondersteuning lukt dit vaak ook goed. Toch kan het gebeuren dat iemand wat vaker dingen gaat vergeten en dat het gedrag gaat veranderen, dit brengt onzekerheid met zich mee voor degene die het overkomt maar zeker ook voor zijn of haar omgeving. Vaak is er behoefte aan ondersteuning en begeleiding. Praten met lotgenoten kan erg prettig zijn. Het ontmoetingscentrum ’t Ribbelt voorziet in deze behoefte. 

Het ontmoetingscentrum bied u,  een gestructureerde indeling van de dag, activiteiten welke afgestemd zijn op uw wensen, professionele ondersteuning en begeleiding en daarnaast contacten met anderen. 

Bent u nieuwsgierig of het ontmoetingscentrum iets voor u is? U bent van harte welkom! U kunt contact opnemen met groepsbegeleider: Diane ter Grote te bereiken op: 06-23795357 

Zoek je een bijzondere locatie voor een bijzonder gebeurtenis?

Wijkcentrum ’t Volbert biedt een gezellige, veelzijdige accomodatie voor binnen- EN buitenactiviteiten. Wij denken graag mee over de invulling van uw bijeenkomst of feest, wellicht kunnen we u nog meer bieden dan alleen een bijzondere locatie!
Meer weten? Maak een afspraak met Freek en kom een keer langs voor een kop koffie!