Over 't Volbert

Een uniek object met diverse toepassingen

Historie

Vermoedelijk is het erf al eeuwenoud, het werd al genoemd in de 15de eeuw. De huidige boerderij en schuur komen voor al voor op de kaart van het kadaster uit 1832!  De gebouwen stonden toen een eind buiten Enschede op de grens met de woeste gronden van de Eschmarke. De woeste gronden van deze markt zijn in 1846 verdeeld onder de rechthebbende eigenaren. De eigenaar van dit erf was toen Lukas Volbert, ook wel Lukas Haverkate genaamd.

Wijkcentrum ’t Volbert
Voordat het gebouw als wijkcentrum in gebruik kon worden genomen, moest de boerderij worden aangepast. Het geld dat daarvoor nodig was, werd voor een deel opgebracht door de bewoners van Park Stokhorst. Zij moesten bij aankoop van een bouwkavel 1000 gulden storen in een speciaal fonds, waaruit de verbouwing werd betaald. In 1975 werd de boerderij officieel als wijkcentrum geopend. 

Bent u benieuwd geworden naar deze eeuwenoude boerderij? U bent meer dan welkom om een kijkje te komen nemen!

Commissies en bestuur

’t Volbert draait voor het grootste gedeelte op basis van de inzet van vrijwilligers. Hierbij spelen de activiteitencommissie en het bestuur een belangrijke rol; de activiteitencommissie draagt de zorg voor het organiseren van leuke activiteiten, het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.  Heb je interesse in een vacante bestuursfuncties/functie  of ook als je interesse hebt in een andere vrijwilligersfunctie, zoals een onderdeel uitmaken van onze gezellige activiteitencommissie, neem dan gerust contact op met: hetvolbert@gmail.com 

Vrijwilliger worden?

 ’t Volbert draait voor het grootste gedeelte op basis van de inzet van geweldige vrijwilligers. Heb je interesse om onderdeel te worden van ons gezellige vrijwilligersteam? Neem dan contact op met: hetvolbert@gmail.com

Zoek je een bijzondere locatie voor een bijzonder gebeurtenis?

Wijkcentrum ’t Volbert biedt een gezellige, veelzijdige accomodatie voor binnen- EN buitenactiviteiten. Wij denken graag mee over de invulling van uw bijeenkomst of feest, wellicht kunnen we u nog meer bieden dan alleen een bijzondere locatie!
Meer weten? Maak een afspraak met Freek en kom een keer langs voor een kop koffie!