Uitvalsbasis voor verenigingen

Activiteiten bij 't Volbert

’t Volbert mag wekelijks een aantal verenigingen welkom heten. Op deze pagina willen wij jullie graag voorstellen aan deze verenigingen en wie weet zit er iets voor u tussen en kan u zich bij een van onderstaande verenigingen aansluiten! 

Raadpleeg onze agenda voor een overzicht van alle wijkactiviteiten!

Doe ook mee!

Mini-Z club Enschede

Mini-Z Club Enschede zijn in 2006 begonnen met het racen op een baan 30x30cm tegels in de modelbouwwinkel Pijp-Lines. Dit alles vriendschappelijk en is uiteindelijk uitgegroeid tot een groep van enthousiaste mensen die van racen houden. Sinds 2015 zit de Mini-Z Club Enschede bij ’t Volbert. 

De Mini-Z Club rijd met RC (Radio Controlled) wagens op een racebaan. Deze bestaat uit 50x50cm tegels die als puzzels in elkaar gelegd kunnen worden. Hierbij wordt gereden met een telsysteem zodat racen ook echt een uitdaging wordt. Mini-Z Club Enschede rijden elke vrijdag tussen 19:00 uur en 23:00 uur bij ’t Volbert. 

Iedereen kan lid worden en op dit moment kost het jaarlijks 64 euro. Rijders hebben hun eigen wagen of zijn van plan er 1 aan te schaffen. Gast rijden kan 1 keer per jaar om de sfeer te proeven, loop gerust binnen op de genoemde avond of mail naar: admin@minizcluenschede.nl 

Scouting ’t Volbert Enschede

Scouting ’t Volbert is een gezellige vereniging gelegen in het groene hart van de wijk het Stokhorst, te Enschede. Hier zijn wekelijks enthousiaste vrijwilligers bezig met het begeleiden van uitdagende indoor en outdoor activiteiten. Samenwerking, natuur en zelfredzaamheid zijn hierbij belangrijk. Wanneer je jeugdlid wordt van Scouting ’t Volbert ben je ook automatisch lid van Scouting Nederland. Je wordt dus tegelijk lid van de grootste jeugdorganisatie van Nederland. Je krijgt jaarlijks een Scoutpas van Scouting Nederland en het Scouting Magazine valt elk kwartaal bij je in de brievenbus. Vanuit scouting ’t Volbert krijg je iedere week gave, spannende en leerzame activiteiten aangeboden. Scouting, da’s pas leven. 

Bridgeclub De Boerderie

Bridgeclub De Boerderie is opgericht op 30 august 1995 en is sinds 25 juni 1997 lid van de Nederlandse Bridgebond. Vanaf de oprichting speelt de vereniging in ’t Volbert en dankt zijn naam aan deze locatie: De Boerderie. 

De leden van Bridgeclub de Boederie spelen op woensdagavond en donderdagavond de clubcompetitie bij ’t Volbert. Het seizoen loopt van September tot en met April. Gedurende de zomermaanden van mei tot en met augustus wordt er alleen gespeeld op de woensdagavond. Dan zijn ook gasten van buiten de vereniging welkom!   

Nieuwe leden zijn altijd welkom, met name voor de donderdagavond. Op de website van De Boerderie kunnen aspirant-leden zich oriënteren. Via de kaart ‘Lid worden’ kunnen zij zich aanmelden bij de vereniging. Inlichtingen zijn te verkrijgen via: bestuur@boerderie-bridge.nl of bij de secretaris via 06-47270894.

Info Bridgeclub TVVS

Bridgeclub TVVS, hiervan ligt de oorsprong bij tennisvereniging TVVS en is opgericht in 1990. Bridgeclub TVVS bridgen in ’t Volbert op dinsdagavond in de maanden oktober tot en met april wekelijks van 19:30 uur tot 22:30 uur. 

Bridgeclub TVVS is een gezelligheidsclub, spelen een onderlinge competitie waarbij plezier voorop staat! Lid worden is voor iedereen mogelijk! Als je interesse hebt of meer informatie wilt, neem dan contact op met Gerry ter Mors. (telefoonnummer: 053-4350851)

 

Schaakvereniging Park Stokhorst

Schaakvereniging Park Stokhorst heeft vanaf de oprichting in oktober 1979 haar thuisbasis op ’t Volbert. De vereniging heeft actieve bestuurders en andere vrijwilligers die er samen in slagen de club op een plezierige en gezellige manier mee te laten draaien. Met ruim 50 leden is SV Park Stokhorst een van de grotere schaakverenigingen in Twente. 

Schaakvereniging Park Stokhorst is een schaakvereniging die haar leden de gelegenheid biedt om te schaken en elkaar te ontmoeten. “Senioren van alle leeftijden” beleven daar plezier aan en komen graag naar de speelavond. 

Elke maandagavond wordt er geschaakt bij ‘T Volbert. Er is een brede interne ladder competitie waarbij spelers zoveel mogelijk tegen spelers met vergelijkbare speelsterkte spelen. Er is een beker competitie en er zijn teams die aan de regionale competities van de schaakbond Overijssel deelnemen. Er worden ook regelmatig rapid-avonden gehouden. Dan worden maximaal drie partijen gespeeld met een kortere bedenktijd (25 minuten per persoon per partij) Belangstellenden kunnen hier gratis en zonder vooraanmelding aan meedoen! Op de website staat de eerstvolgende rapidavond aangekondigd! 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden of informatie vragen door te mailen naar: secretaris@svparkstokhorst.nl. Iedereen is van harte welkom om vier weken op proef mee te spelen en dat geldt natuurlijk ook voor de rapid-avonden. 

 

Jeu de Boules

 Jeu de boules Vereniging Volbert is een nieuwe vereniging in Enschede. Een vereniging zonder drempels waar iedereen zich thuis zal voelen. Elke dag is onze baan toegankelijk, maar zaterdag is een vaste speeldag en worden er onderlinge wedstrijden gespeeld. Wij zijn een kleine vereniging waarbij gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staat. Op dit moment wordt er alleen recreatief gespeeld, en daarom is Jeu de Boules vereniging Volbert niet aangesloten bij een sportbond. Jaarlijks worden er wel interne competities houden van zowel Jeu de Boules als Koersbal. 

Op zoek naar gezelligheid? Woonachtig in Enschede en nog niet actief aan het sporten of op zoek naar een sport voor erbij? Weet dan dat we je van harte welkom heten bij ’t Volbert. Nieuwsgierig geworden? Kom eens vrijblijvend een middag meespelen op onze nieuwe baan. Speelmateriaal is voorhanden en er is altijd iemand aanwezig die je wegwijs kan maken in de regels en de techniek van het spel. 

 

Is jouw vereniging op zoek naar een nieuw onderkomen?

Wijkcentrum ’t Volbert biedt een gezellige, veelzijdige accomodatie voor binnen- EN buitenactiviteiten.
Meer weten? Maak een afspraak met Freek en kom een keer langs voor een kop koffie!